Markant mere cykel-politi i Nordjylland

Nordjyllands Politi fordobler den styrke af politibetjente, der patruljerer på cykel. Fra foråret 2014 vil der være 15 betjente, der bruger en del af deres patruljetid på cykel – mod otte sidste år.

Baggrunden for at udvide cykelpolitiet er helt enkelt: Gode resultater.

Nordjyllands Politi erfarede nemlig hurtigt, at en betjent på cykel kunne bruges til en bred vifte af opgaver. Nogle eksempler: patruljetjeneste i byer og på stisystemer, assistance til vagtcentralen, til færdselspolitiet ved skolekontroller og i forbindelse med retssager.

Under patruljeringen, der har foregået i Aalborg, Nørresundby, Brønderslev, Hjørring, Blokhus og Hals, har cykelpolitiet flere gange haft bødeblokken fremme, især overtrædelser af færdselsloven har fyldt, men der er også blevet skrevet overtrædelser af hundeloven, lov om euforiserende stoffer og for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Politikommissær ved Nordjyllands Politi, Jan Stagsted, har ansvaret for det patruljerende cykelpoliti, og han er godt tilfreds med det første år i sadlen.

”Cykelpolitiet har klart bidraget til en styrket politiindsats, og vi er samtidig blevet mere synlige i gadebilledet,” siger Jan Stagsted.

God til dialog
Politibetjente på cykel har endvidere vist, at de kan bruges ved større arrangementer, fx majfest, karneval, fodboldkampe og torvedage. En cykelpatrulje kan nemlig nogle gange rykke hurtigere ud end en patruljevogn, hvis der fx er mange mennesker forsamlet i byen.

Dialog-delen ved cykelpatruljen fremhæves også af politikommissæren, der siger:

”Et cyklende politi kommer nemmere i snak med borgerne, og vi prioriterer højt at få etableret en god dialog med folk, bl.a. til fodboldkampe, fordi det forebygger uro.”

Tilfredse borgere
Jan Stagsted hæfter sig ved, at nordjyderne har taget godt i mod det cyklende politi.

”Vores cykelpatruljer melder i hvert fald tilbage, at de ofte bliver kontaktet af borgere, der roser os for initiativet,” siger Jan Stagsted.

Cykelpoliti i Nordjyllands Politi blev oprettet i maj 2013, og i løbet af foråret vil i alt 15 betjente på skift (mod tidligere otte) som en del af deres arbejde patruljere på cykel – betjentene vil altså også løse andre opgaver, som fx patruljetjeneste i almindelig politibil.

Politi Døgnrapporter: 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *